Waar je op moet letten bij het bestellen van een jurk

0 Comments


Wil je weten of je een jurkje (kledingstuk) van goede kwaliteit hebt gekocht, hier wat tips. 

  • Bekijk het label in je lange jurk (kledingstuk). Natuurlijke materialen zijn het beste, want die ademen beter en behouden hun vorm en kwaliteit beter. Zelfs na meerdere keren gewassen te zijn. Helaas is er tegenwoordig vaak allen synthetische kleding te koop of een mix die sneller slijt. 
  • Koop je een geweven jurkje (kledingstuk), probeer het dan zachtjes en voorzichtig een beetje uit elkaar te trekken. Veert de stof zich weer in vorm, dan zit je goed. Als het blijft hangen is het geen goeie kwaliteit.
  • Kwaliteit kan je vaak ook goed inschatten door simpelweg te voelen met je handen. Voelt de stof dun, ruw? Of just stevig en zacht? Hoe meer vezels er in de stof van je jurk (kledingstuk) zit verwerkt , hoelanier deze dan ook meegaat. 
  • Wat je ook kan doen is het jurkje (kledingstuk) in het licht houden om te kijken of je er doorheen kan kijken. Mocht dat het geval zijn betekend het dat je jurk weinig vezels bevatten. Dus van mindere kwaliteit is. Wanneer je er niet door kan kijken betekend dat, dat de vezels dicht op elkaar zitten. Dus is de stof van betere kwaliteit.
  • Controleer de naden en afwerking van je jurk (kledingstuk). Aan de binnen maar ook buitenkant. Je kan controleren of de naden stevig zijn om er zachtjes aan te trekken. 
  • Heeft je jurk een rits, beweeg hem dan een paar keer op en neer. Hoe soepeler hoe beter. Vaak zijn plastic ritsen minder. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *