Rondreizen in Kroatie

0 Comments


Rondreizen in Kroatie

Wanneer in Kroatië word gesproken over een veerboot wordt daar meestal een autoveerboot mee bedoelt. Deze boten zijn het hele jaar door actief en verschillen in grote. Zo zijn de grootste zelfs voorzien van restaurants, cafés en bars aan boord. Een ideale manier om een rondreis kroatie te maken.

Daar in tegen heb je ook catamarans, dit zijn veerboten met alleen passagiers. Deze zijn veel sneller dan de autoveerboten en kunnen door hun kleinere formaat in een groter aantal havens worden aangelegd.

Lees hieronder een rondreis die je kan overwegen als je naar Kroatië op vakantie gaat.

Van Rijeka naar Pag

Vanuit de stad Rijeka kun je in minder dan twee uur met een catamaran (zeilboot/veerboot) naar Rab town varen. Het rustige eiland Rab staat bekend om zijn mooie ondiepe zandstranden en diverse landschappen. Nadat je lekker een paar dagen hebt ontspannen, gewandeld en gefietst kan je verder gaan naar Novalja. Novalja ligt op het eiland Pag,  ontdek hier een geheel andere tempo van het leven. Dit komt omdat in de afgelopen jaren het Zrće-strand beroemd is geworden om zijn openluchtclubs. Sommige openluchtclubs hebben een plaats veroverd op de lijst beste clubs ter wereld van DJ Mag. Wanneer je uit gedanst bent neem je de boot terug naar Rijeka of een bus naar Zadar.

Start mogelijkheden voor je rondreis

De luchthavens waar je naar toe kan om je reis te starten zijn:

  • Dubrovnik
  • En Split

Deze twee steden hebben de grootste luchthavens. Maar het is ook mogelijk om naar de plaatsen Zadar en Rijeka te vliegen. Houdt er dan alleen wel rekening mee dat Split geen boot verbinding heeft naar Zadar. Dus mocht je die route toch willen nemen, moet je rekening houden met een drie uur durende busreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *