Websites met Joomla

0 Comments


Websites met Joomla

Het Joomla CMS is al sinds de jaren 90 een van de meest betrouwbare pakketten om een website op te zetten en te onderhouden. Hoewel inmiddels ook veel webmasters zweren bij de nieuwere generatie website software en content management software zoals WordPress en Magento, doet Joomla het nog steeds erg goed. Het is uiterst geschikt om een webshop laten bouwen

Vooral het gebruiksvriendelijke karakter van de software zorgt ervoor dat er veel webdesigners zijn die de software aanraden aan hun klanten. Met een klein beetje kennis kunnen ook beginners eenvoudig en snel zelf hun website onderhouden door content te plaatsen zoals berichten, afbeeldingen, video materiaal en banners. Maar ook nieuwe pagina’s zijn eenvoudig en snel online.

SEO

Met een klein beetje meer kennis dan alleen de basis, is ook zoekmachine optimalisatie niet moeilijk. Basis elementen zoals de meta title, de meta description en de meta keywords zijn makkelijk handmatig in te stellen, of via een template volgens een bepaald stramien vooraf te bepalen.

Hosting

Het installeren van een Joomla website is niet moeilijk. Veel webhosts bieden Joomla standaard aan voor installatie via een zogenaamd cpanel of gebruikers menu. Evenals WordPress en Magento overigens; bij het opzetten van je hosting na het bepalen van je domeinnaam kun je dit makkelijk direct installeren in je hosting pakket. Er zijn ook aanbieders die zich volledig gespecialiseerd hebben in het hosten van websites met het Joomla CMS.

Het CMS is overzichtelijk: je kunt eenvoudig en snel al je pagina’s bekijken, categoriseren en indelen. Updaten en bijwerken van bepaalde pagina’s of berichten is vervolgens erg eenvoudig. Op het internet zijn er veel modules beschikbaar, veelal gratis, waarmee je de wat ingewikkeldere zaken kunt regelen, zoals het instellen van formulieren of het weergeven van je social media optie. Een klein beetje kennis van HTML code is handig maar zeker geen vereiste. Er zijn overigens een aantal bureau’s die goede en betaalbare trainingen geven in zowel HTML programmering als in het omgaan met Joomla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *