Het belang van behandeling opstijgend vocht

0 Comments


Begint je behang zich op te krullen of komen de plinten los? Dan heb je zeker een behandeling opstijgend vocht nodig. Opstijgend vocht zit altijd aan de onderkant van de muur. Omdat het grondwater is dat naar boven komt.

Oudere huizen
Wanneer je een oudere huis hebt, komt dit probleem vaker voor. Doordat oudere huizen meestal niet voorzien zijn van een waterkering. Een waterkering houdt grondvocht tegen. Zo wordt er voorkomen dat water in de muren van je huis binnen komt. Huizen gebouwd na de jaren 80 zijn meestal voorzien van een waterkering. Indien dit het geval is, is de kans klein dat jouw vochtprobleem veroorzaakt is door opstijgend vocht. In dit geval kan het probleem bijvoorbeeld bij het plak- of stucwerk liggen. Weliswaar komen de symptomen overeen met opstijgend vocht, toch is de oorzaak en de behandeling anders.

Ernst van opstijgend vocht

De schade die onstaat door opstijgend vocht is groot. Zowel aan je portemonnee als je gezondheid.

  • Hogere energiefactuur: 
    Na een tijd zal het opstijgende vocht je isolatielaag beschadigen. Hierdoor zal je energiefactuur weer stijgen omdat de isolatie langzaam weg valt.
  • Gezondheidsproblemen:
    Vocht kan je luchtwegen irriteren en allergieën opwekken. Ongedierte zoals huisstofmijt houden van vocht. Hierdoor verspreiden zich die in je woning als je het vochtprobleem niet aanpakt.
  • Huis aantasting: Opstijgend vocht kan de muurafwerking bederven en zo zelfs de constructie van je woning bereiken. Ook kan het vocht het hout rot maken en daardoor de draagkracht verkleinen.

Mogelijke behandelingen opstijgend vocht
Er zijn twee mogelijkheden waar je aan kan denken bij opstijgend vocht.

Mogelijkheid nr 1: Je kan je Muren onderkappen hierbij wordt een waterkering geplaatst.
Een waterkering is een vochtwerende laag. het is weliswaar een folie uit kunststof of roofing gemaakt. Toch is het instaat om water uit de grond die de muren binnen dringt tegen te houden.

Mogelijkheid nr 2: Je muren laten injecteren. Wanneer je, je muren laat injecteren met een vochtwerend middel wordt het vocht in de muur tegengehouden en blijft je muur droog. Muren injecteren doe je door om de 10 à 15 centimeter gaatjes in de muren te maken. Daarna met behulp van een trechter spuit je het vochtwerende middel in je muren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *