ondernemingsplan laten schrijven

0 Comments


Een bedrijfsplan is een geschreven beschrijving van de toekomst van uw bedrijf. Dat is alles wat het is – een document dat beschrijft wat u van plan bent te doen en hoe u het van plan bent om dit te doen. Als u een alinea op de achterkant van een envelop noteert die uw bedrijfsstrategie beschrijft dan bent een stap dichter bij. Een ondernemingsplan laten schrijven is natuurlijk ook een optie.

bedrijfsplannen  kunnen helpen bij het uitvoeren van een aantal taken voor degenen die ze schrijven en lezen. Ze worden gebruikt door ondernemers die op zoek zijn naar investeringen om hun visie over te dragen aan potentiële investeerders. Ze kunnen ook worden gebruikt door bedrijven die proberen belangrijke werknemers aan te trekken, vooruit te lopen op nieuwe contracten, om te gaan met leveranciers of om eenvoudig te begrijpen hoe ze hun bedrijven beter kunnen beheren.

Dus wat zit er in een businessplan en hoe zet je er een bij elkaar? Eenvoudig gezegd, een businessplan geeft uw zakelijke doelen, de strategieën die u zult gebruiken om ze te realiseren, potentiële problemen waarmee uw bedrijf kan worden geconfronteerd en manieren om ze op te lossen, de organisatiestructuur van uw bedrijf (inclusief titels en verantwoordelijkheden), en ten slotte, de hoeveelheid kapitaal die nodig is om je onderneming te financieren.

Er zijn drie hoofdonderdelen van een bedrijfsplan:De eerste is het bedrijfsconcept , waarin u de sector, uw bedrijfsstructuur, uw specifieke product of dienst bespreekt en hoe u van plan bent uw bedrijf tot een succes te maken.

De tweede is de marketplace-sectie , waarin u potentiële klanten beschrijft en analyseert: wie en waar ze zijn, wat ze kopen en ga zo maar door. Hier beschrijf je ook de competitie en hoe je jezelf positioneert om het te verslaan.

Ten slotte bevat het financiële gedeelte uw inkomsten- en kasstroomoverzicht, balans en andere financiële ratio’s, zoals break-evenanalyses. Dit onderdeel kan hulp van uw accountant en een goed spreadsheet-softwareprogramma vereisen.

te ingewikkeld? Dan kunt u eventueel een bedrijfsplan laten maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *